Ağda olamaz mı? Saçınızı evde şekerle alın.

Saçınızı yolmadan saçınızı yolmak için bilmeniz gereken her şey. 

Anatominizin belirli bölümlerinde tüysüz olmak size keyif veriyorsa ve kuaföre gitmek bir seçenek değilse, evde şekerleme kendin yap epilasyon yapmanın ucuz ve kolay bir yoludur ve jiletle yakmak ve satın alınan ağdayı saklamak için güzel bir alternatiftir. şeritler.

Bu tüy alma yöntemi muhtemelen binlerce yıl önce Antik Pers yakınlarında icat edildi ve Orta Doğu ve Akdeniz’de hala popüler. Çekiciliğinin bir kısmı, bu teknikte kullanılan macunun yapımının kolay olması ve sadece muhtemelen evinizde bulunan malzemeleri gerektirmesidir: şeker , limon suyu ve su.

Ben ilk uzun izledikten sonra, yıllar önce sugaring çalıştı Caramel , kadınlar kendi köklerinin dışarı incelikle fiske bile en inatçı saçlara karamelize şeker globs kullanılan bir Lübnan filmi. Sıcak balmumu ile yaşadığım deneyimlere kıyasla bir rüya gibi görünüyordu. Ve olabilir – ne yaptığınızı biliyorsanız.

Kendi payıma düşen hataları yaptım, böylece artık öğrenme eğrisini atlayabilir ve tüm tüy alma ihtiyaçlarınız için gerçek ve kullanışlı bir alternatif haline gelen şekerlemeye geçebilirsiniz.

Uyarı : Bu şeker mumu tarifi, şekerin erimiş-sıcak sıcaklıklara kadar pişirilmesini içerir. Kaynayan şekere soğumaya fırsat vermeden dokunmayın. Dikkatlice dokunarak sıcaklığını test etmeden önce cildinizin geniş bölgelerini şeker hamuruna maruz bırakmayın. Lütfen bu projeyi denemeden önce tüm talimatları okuyun ve dikkatli olun.

İstatistikler
    Süre: 15 dakika hazırlık, 5 ila 10 dakika soğuma, 5 ila 30 dakika uygulama (30 dakika ila 1 saat, toplam)
    Maliyet: 5 $ veya daha az
    Zorluk: orta

Malzemeler
    ½ su bardağı şeker
    2 yemek kaşığı su
    2 yemek kaşığı limon veya limon suyu (taze veya şişelenmiş)
    1 yemek kaşığı bebek tozu (veya mısır nişastası, talk veya kabartma tozu)
    Aloe vera jeli (doğal veya mağazadan satın alınmış)

Araçlar
    Yapışmaz, ısıya dayanıklı spatula (veya tahta kaşık veya çırpma teli)
    Küçük bir metal kaşık
    Küçük bir tencere
    Küçük bir kase
    Küçük bir ısıya dayanıklı kase
    Parşömen kağıdı (veya yağlanmış fırın tepsisi)
    (İsteğe bağlı) Bir şeker termometresi
    (İsteğe bağlı) Dil bastırıcı (veya dondurma çubukları)
    (İsteğe bağlı) Ağda şeritleri (veya pamuklu kumaş şeritleri)

hazırlık
1. Ağda yapmak istediğiniz bölgenin derisini yıkayın ve kurulayın. Temiz cilt, enfeksiyonu ve olası iç içe geçmiş tüyleri önleyecektir. Ilık su gözeneklerinizi açacak ve bu da ağrıyı en aza indirmeye yardımcı olacaktır. En iyi sonucu elde etmek için saçınızın en az iki hafta uzaması gerekir, ancak dört veya beş haftadan fazla olmamalıdır. Uzunluğundan emin değilseniz, makasla yaklaşık ¼ inç olacak şekilde kısaltın.

2. (İsteğe bağlı) Eksfoliye edin. Saça ek olarak, şeker macununuz ölü cildi kaldıracaktır, bu nedenle ağda yapmadan önce bu pulların bir kısmını atmak, şekerin daha fazlasının istediğiniz yere yapışabileceği anlamına gelir.

Yapıştır
3. Şeker, su ve limon veya limon suyunu küçük bir tencerede birleştirin. Asidik narenciye sakaroz moleküllerini parçalamaya yardımcı olacak ve daha yüksek bir sıcaklıkta kristalleşen bir macun yapacaktır. Bu, şekerin daha uzun süre yapışkan kalmasını sağlar, böylece cildinize daha kolay yayabilirsiniz.

Dikkatli olun ve tencerenizi asla başıboş bırakmayın.
4. Karışımı, şeker eriyene kadar karıştırarak orta-yüksek ateşte ısıtın. Şeker termometreniz varsa, dibine değmediğinden emin olarak tencereye koyun. Yaklaşık 240 derece Fahrenheit’e dikkat edin. Bir termometreniz yoksa, karışımınızın ne zaman altın kahverengiye dönüştüğünü izleyin.

Not: Karışımın şeker dünyasında “yumuşak top aşaması” olarak bilinen, şekerin karamelize olduğu ve yapışkan ve esnek hale geldiği anlamına gelen şeye ulaşmasını bekliyorsunuz. Ancak bu durum çabuk geçer. Macununuzun bozulmasını ve tehlikeli bir durum oluşturmasını önlemek için köpüren demlemeyi asla başıboş bırakmamanız önemlidir.

5. Tencerenizi brülörden çıkarın. Şeker istenen sıcaklığa ulaşır ulaşmaz bunu hızlı bir şekilde yapın. Fırın eldiveni takın ve şeker hamurunu ısıya dayanıklı küçük bir kaba dikkatlice dökün.

Not: Şekeri kullanırken ekstra dikkatli davranarak kazalardan kaçının. Bu noktada karışım aşırı derecede sıcak olacak ve dokunursanız sizi yakacak ve cildinize yapışacaktır. Biraz dökerseniz, temizlemeden önce karışımın tamamen soğumasını bekleyin. Sertleştikten sonra biraz su ile hiçbir şeye dönüşmeyecektir.

6. Şeker hamurunu küçük bir kaşıkla karıştırın. Hava sirkülasyonu daha hızlı soğumaya yardımcı olacaktır. Kaşığı hareket ettirdiğinizde şeker hamurunun şeklini ne kadar süre koruduğuna dikkat ederek bunu iki ila beş dakika yapın. Geri sızmadan önce kendini birkaç saniye tutuyor gibi göründüğünde, macun işlemeye hazır olmalıdır.

Doğru tutarlılığı sağlamak anahtardır.
7. Ellerinizi koruyun. Bir kaseyi soğuk suyla doldurun, ıslatmak için parmaklarınızı batırın, nemi etrafa yaymak için ellerinizi ovun ve fazlalığı silkeleyin. Bu, şeker hamuruyla çalışırken parmaklarınızın korunmasına yardımcı olacaktır, çünkü macunun ısısı cildinizi ısıtmadan önce suyu buharlaştırmak için çalışmak zorunda kalacaktır.

Not: Macunu işlemek için hala çok sıcak bulursanız, kaseye geri koyun ve soğumasını bekleyin.

8. Macunu yoğurun. 2 inçlik bir top şeker hamurunu nemli ellerinize almak için küçük kaşığınızı kullanın ve biraz daha soğuması için parmaklarınız arasında ileri geri atın. Isınmadığından emin olduktan sonra yoğurun ve matlaşana kadar gerin. Eğer sıvı halde eriyor gibi görünüyorsa, ellerinizi kurulamayı ve daha az su ile yoğurma işlemini tekrarlamayı deneyin. Yapışmaması için yoğrulmuş şeker topunu parşömen kağıdının üzerine koyun ve bu adımı macunun geri kalanıyla tekrarlayın.
Uygulama

9. Ağda yapacağınız bölgeye bebek pudrasını serpin. Şeker ıslak saça yapışmaz, bu nedenle pudra cildinizin kuru olmasına yardımcı olur. Uygulamadan sonra herhangi bir şeker macunu izi kalırsa, bu aynı zamanda bir bezle hızlıca kaydırmanıza yardımcı olacaktır.

10. Şeker topunu parmaklarınızla çalışın. Yayılacak kadar esnek olana kadar yapın.

11. Macunu cildinize kuvvetlice sürün. Saçınızın çıkış yönünün tersine sürün. Örneğin, bacaklarınızda kılların çoğunun aşağı baktığı bir nokta üzerinde çalışıyorsanız, şeker hamurunu bacağınıza sürmek isteyeceksiniz. Bu, tüylerin daha kolay çıkmasını sağlayarak epilasyon işlemine yardımcı olacağı gibi, batık tüylerin çıkmasını da önleyecektir.

12. Bileğinizi saçınız uzadıkça aynı yöne doğru hafifçe vurun. Hala macun üzerinde tutarken yapın. Bacağınıza şeker macunu sürüyorsanız, çıkarmak için aşağı doğru sallarsınız. Hareketlerinizi hızlı ve kendinden emin yapın. Kafanız karıştıysa, bu video gerekli hareketi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Not: Bilek kırpma tekniğini zor buluyorsanız, kumaş veya kağıt ağda şeritleri kullanabilir ve şeker hamurunu balmumu gibi kullanabilirsiniz.

13. Gerektiği kadar tekrarlayın. Şekerlemeyle ilgili en iyi şeylerden biri, macunun cildiniz üzerinde birden fazla geçiş için çalışmasıdır. Aynı noktayı bir veya iki kez daha geçebilir veya aynı parça macunla başka bir noktaya geçebilirsiniz. Çok kaygan, ince veya sadece kirli hissetmeye başladığında, macun topunu atın ve yenisiyle değiştirin. Cildinize her sürdüğünüzde, macun saçınızı toplayacak, aynı zamanda ölü deri ve sebumu da alacaktır. Sonunda doygun hale gelecek, bu da tüy alma gücünün artık olmayacağı anlamına geliyor.

14. Sonuçlardan memnun kaldığınızda cildinizi ılık suyla durulayın ve bir havluyla kurulayın. Gerçek balmumundan farklı olarak su, şeker hamurunu hemen üzerinizde veya üzerine döktüğünüz herhangi bir yüzeyde çözecektir.

15. Şekerli bölgelere aloe uygulayın. 24 saat boyunca cildinizi sıcak suya, terlemeye ve diğer olası tahriş edici maddelere maruz bırakmaktan kaçının. Batık tüyleri önlemeye yardımcı olmak için düzenli olarak pul pul dökün.

Düzenli olarak evde şekerleme yapmaya başladıysanız ve hamurunuzu büyük partiler halinde yapıp saklamak istiyorsanız, bunun için birçok yöntem var. Bu video, daha sonra kullanmak üzere şeker hamurunun nasıl yapılacağı ve saklanacağı konusunda mükemmel bir özet sunuyor.
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski